Overwinteren

Affiche Overwinteren, Opium voor het Volk 2007.

Monique, Gerbrand en Ticho zijn drie jeugdvrienden van inmiddels dertig. Alledrie zijn ze gestrand, zowel in hun werk als in hun privé-leven.
Ticho is een web-programmeur van het eerste uur. Hij is al zijn idealisme over de verbindende kracht van het internet verloren, en verdient nu zijn brood met het bouwen van porno-sites.
Monique is na een mislukte modellencarrière met lege handen teruggekeerd uit de VS.
Gerbrand is én zijn baan kwijt, én zijn huwelijk is op de klippen gelopen.
Monique en Gerbrand trekken zolang bij de eenzame Ticho in. In dit nest rapen ze de stukken van hun oude vriendschap weer bijeen en likken hun wonden.

eerste opvoering

Overwinteren ging in mei 2007 in première op locatie in Amsterdam – de bovenste verdieping van het oude Volkskrantgebouw op de Wibautstraat in Amsterdam. De voorstelling was een groot succes, wat leidde tot een herneming in september van hetzelfde jaar.
We namen de voorstelling echter niet op tournee, omdat we vonden dat de voorstelling te zeer verbonden was met de speellocatie – de bovenste verdieping van het oude Volkskrantgebouw op de Wibautstraat in Amsterdam. Achteraf bezien had de voorstelling eigenlijk best kunnen reizen.

regie: Marijke Schermer spel: Thomas de Bres, Kristen Denkers en Stefan Rokebrand tekst: Willem de Vlam dramaturgie: Tom Helmer concept: Tom Helmer en Willem de Vlam toneelbeeld: Teun Castelein grafische vormgeving: Debbie Mollenhagen productie en publiciteit: Helly Pollaert met dank aan: Toneelgroep Dood Paard, Toneelgroep Alaska, de Theatercompagnie, Mighty Society, Erik Denkers, Urban Resort, Stadsschouwburg Amsterdam en Woningbouwvereniging het Oosten.

pers